Säg adjö till trötta ögon med blåljusblockerande glasögon

Om du är som de flesta människor spenderar du antagligen mycket tid på att titta på skärmar. Oavsett om du arbetar vid en dator, bläddrar igenom telefonen eller tittar på TV är det svårt att undvika skärmtid. Och även om det inte går att förneka att skärmar har gjort våra liv enklare på många sätt, har de också vissa nackdelar. Ett av de största problemen med att spendera så mycket tid på att titta på skärmar är de skadliga effekterna av blått ljus. Som tur är finns det nu glasögon tillgängliga som blockerar blått ljus och hjälper dig att undvika dessa negativa biverkningar!

Hur att bära blåljusglasögon kan förbättra din hälsa

Här är bara några av sätten att bära blåljus glasögon kan gynna din hälsa:

Minska ögonbelastningen

Om du någonsin har känt att dina ögon var trötta eller ansträngda efter att ha tittat på en skärm för alltför länge, du är inte ensam. Denna känsla orsakas av exponering för blått ljus, vilket är en typ av ljus som sänds ut från skärmar. När vi utsätts för för mycket blått ljus kan det orsaka digital ögonansträngning, vilket kan leda till symtom som huvudvärk, trötthet och torra ögon. 

 

Att bära glasögon med blått ljus kan hjälpa till att minska påfrestningen på ögonen genom att blockera en del av det blå ljuset som kommer från skärmar. Detta kommer att hjälpa till att lindra symtomen på digital ögonansträngning och hjälpa dig att känna dig mer bekväm efter att ha tittat på skärmar under långa perioder.

Förbättra sömnen

Exponering för blått ljus kan också störa din naturliga sömncykel genom att undertrycka melatoninproduktionen. Melatonin är ett hormon som hjälper till att reglera din sömncykel, och när det är undertryckt kan det vara svårt att somna och sova. Genom att bära glasögon som blockerar blått ljus på kvällen kan du bidra till att minska melatoninundertrycket och få en bättre nattsömn. I sin tur kommer du att vakna och känna dig mer utvilad och pigg under dagen. 

Skydda din syn

Förutom att orsaka digital ansträngning av ögonen och störa din sömncykel, har exponering för blått ljus också kopplats till en ökad risk för makuladegeneration – ett tillstånd som orsakar synförlust. Att bära glasögon med blått ljus kan hjälpa till att skydda dina ögon från de skadliga effekterna av blått ljus och minska risken för makuladegeneration på vägen. 

 

Klicka här för att lära dig mer om blåljus glasögon, men också om läsglasögon och solglasögon, och bli informerad om fördelarna och vikten av att bära alla dessa glasögon.

 

Att spendera för mycket tid på att titta på skärmar kan få negativa konsekvenser för din hälsa – men det behöver inte vara så! Att bära glasögon med blått ljus är ett enkelt sätt att minska exponeringen för skadligt blått ljus och förbättra din allmänna hälsa. Så om du letar efter ett sätt att minska den digitala ögonbelastningen, få bättre sömn eller skydda din syn, ge blåljusglasögon ett försök!