Varför satsa på pomada?

Pomada är en riktigt flottig eller vaxig substans gjord för att styla ditt hår. Pomada får håret att se glänsande ut, och torkar inte ut. Den håller längre än de flesta hårprodukter och behöver oftast flera duschar för att tvättas ur. Vissa älskar pomada och vissa hatar det. Vi berättar mer om pomada och varför du bör välja det som din nästa hårstylingprodukt. 

Vad är egentligen skillnaden mellan hårvax och pomada?

Den största skillnaden ligger i historien. Det var från pomadan som de moderna hårvaxerna utvecklades. I branschen råder de viss överlappning vad som kallas pomada hår och vad som kallas hårvax. Därför behöver man ofta läsa i produktbeskrivningen för att förstå hur produkten är skapad och beter sig. Generellt är pomadorna mer åt lätt glans till hög glans. Medan hårvaxer är mer matta. Men det finns också pomador som ger en matt finish. Att använda pomada är ett bra sätt att ge glans och shine åt din frisyr. 

Olika typer av pomador

Det finns två huvudkategorier av pomador. Det är dels de vattenbaserade pomador och dels de olje- och vaxbaserade pomador. De sistnämnda kan också kallas för oldshool pomador därför att ursprungligen var det fett, olja och vax i dessa hårpomador. Det är utifrån dessa de vattenlösliga pomadorna och hårvaxerna har utvecklats. De vattenbaserade hårpomadorna är de vanligaste och mest populära. Orsaken är att de är lätta att jobba med. Både att arbeta in i håret och styla, men inte minst att tvätta ur. En stor fördel med just de oljebaserade pomadorna är att de inte torkar fullt ut. Det gör att frisyren kan formas om under dagen utan att du behöver börja om med din hårstyling. Oljan, fettet och vaxet har också en vårdande effekt på hår och hårbotten. Det går utmärkt att föra en kam igenom håret under dagen och justera looken med en sådan vintage pomada.