3 sporter du kan utöva i rullstol 

Alla ska ha möjligheten att kunna röra på sig, oavsett om man har ett rörelsehinder eller ej. Nu för tiden finns det sporter och aktiviteter för alla. Använder du rullstol? Skulle du vilja prova på någon ny typ av sport? Här får du ett par exempel på sporter som du skulle kunna ta del av.

 

Bordtennis

Bordtennis är en fantastiskt kul sport för dig som använder rullstol. Denna sport är relativt stationär och kräver inte att du förflyttar dig speciellt mycket. Denna sport handlar mest om bollteknik och att förutse din motståndares nästa slag.

Basket

Vill du spela en bollsport med lite mer fart och rörelse? Då skulle rullstolsbasket kunna vara en perfekt sport för dig. Rullstolsbasket är minst lika actionfylld som vanlig basket. Om du har ett skarpt bollsinne ska du absolut ge denna sport en ärlig chans.

Rugby

Om du vill testa en ännu tuffare sport med mycket rörelse och kontakt, ska du prova på rullstolsrugby. Detta är en sport med mycket fysisk kontakt och tacklingar. Man ska alltså inte vara rädd för att komma nära andra eller falla omkull lite då och då. Det kanske låter lite otäckt, men rugby är faktiskt en riktigt rolig sport om man vågar sig på den.